06-10199031    nienke@nienkekok.nl

5 manieren om content marketing in te zetten

Published by Nienke on

Met content marketing deel je waardevolle, relevante en informatieve content over jouw dienst of product. Deze content is waardevol voor jouw klanten. Jouw product of dienst staat niet centraal in de promotie, maar de interesses en behoeften van de klant. Maar welke informatie kun je over je bedrijf delen?

Foto’s van medewerkers

Maak het persoonlijk. Foto’s (en video’s) met medewerkers zorgen er voor dat er een gezicht achter het bedrijf komt. Laat de werknemers hun verhaal vertellen: hoe wordt product X gemaakt? Waarom werken zij bij dit bedrijf? Wat waarderen zij er aan? Hoe kunnen ze je helpen?

Klant-cases

Laat zien wat je bij andere klanten hebt gedaan. Referentieprojecten zijn hier een mooi voorbeeld van. Op welke manier je dit doet is afhankelijk van jouw product of dienst. Wanneer je een product verkoopt, vraag dan aan jouw klant of je dit mag fotograferen en deel dit op social media. Heb je een dienst geleverd, dan kun je de klant vragen naar hun ervaringen. Vraag in ieder geval altijd toestemming.

Bloggen

Blogs zijn ideaal om kennis te delen. Voor mij is het schrijven van dit blog ook een manier om mijn kennis te delen. Ik krijg heel vaak de vraag ‘wat doe jij nou eigenlijk precies’? Door een blog te schrijven (uiteraard eerst nagedacht over een strategie en onderwerpen) deel ik mijn kennis en weten potentiële klanten waarvoor ze mij kunnen inschakelen.

(klant)bijeenkomst

Delen van kennis en waardevolle informatie geven voor (potentiële) klanten hoeft natuurlijk niet alleen online. Organiseer een (klant)bijeenkomst waar een bepaald onderwerp aan bod komt. Zorg dat er -voor de doelgroep- interessante sprekers zijn.

E-book

Schrijf een e-book die gratis te downloaden is vanaf jouw website. In mijn geval zou ik een e-book kunnen schrijven over alles wat met content marketing te maken heeft: een soort stappenplan die men kan downloaden en daarna in principe zelf aan de slag kunnen. Door te zorgen dat men het e-book alleen kan downloaden als ze hun mailadres hebben opgegeven, weet je precies wie interesse heeft in jouw product of dienst.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over content marketing? Hoe kun je dit inzetten, welke kanalen gebruik je hiervoor, welke informatie is voor mijn bedrijf relevant om te delen en waar moet ik beginnen? Neem dan contact met me op, ik help je graag!

 

 

Categories: Blog

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *