06-10199031    nienke@nienkekok.nl

Een grote mond doet zeer

Published by Nienke on

“Ach meld je toch aan voor de loting, hoe groot is nou de kans dat je het wordt… En stel dát jij het wordt, dan ga ik met je mee!”

Mijn vriend Rudi werkt bij Grip Accountants en Adviseurs en kwam eind 2017 al thuis met de mededeling: één van onze collega’s mag namens Grip meedoen aan een tour die Orange Babies organiseert. Je hebt zelf de inspanningsverplichting om -vóórdat de reis begint- een flink sponsorbedrag binnen te halen. Als er meerdere aanmeldingen vanuit Grip zijn, dan wordt er geloot. Ik -als reisfanaat en wel in voor een uitdaging- was natuurlijk direct laaiend enthousiast! Maar nee, geen haar op Rudi’s hoofd die dit zou doen. Laat staan überhaupt nadenken of er een mogelijkheid zou zijn.

Ondertussen zijn we een jaar verder, een jaar met veel ontwikkelingen. Collega Rob was heel enthousiast over zijn reis met Orange Babies naar Zuid Afrika in 2018. Toen kwam bij Grip weer de mogelijkheid om je aan te melden. Omdat Rudi me ondertussen iets langer dan vandaag kent had hij eerst niets verteld… want ja dan zou ik stuiteren van enthousiasme! En hij zou er gek van worden en niet meer zelf -rustig- kunnen bedenken of hij zich zou willen aanmelden. Uiteindelijk heeft hij besloten om zich aan te melden voor de loting (ik: he-le-maal blij). Naast dat je het goede doel steunt is het voor jezelf een fantastische ervaring die je maar één keer in je leven zal gaan meemaken. En ik ben van mening dat het goed is om soms eens wat te ondernemen buiten je comfortzone. Mijn belofte ‘als jij wordt uitgeloot dan ga ik met je mee’ stond nog steeds. Maar goed, hoe groot was nou de kans dat juist het briefje met zijn naam uit de loting zou komen?

Eind december, tijdens de Kerstborrel van Grip, werd duidelijk dat Rudi uitverkorene was en namens Grip in november 2019 mag deelnemen aan de tour naar Zambia met Orange Babies! Wij hebben ons ondertussen aangemeld voor de tour, de eerste informatieavond moet nog komen. Wat we al wel weten is dat we beiden €3.500 aan sponsorbedrag moeten binnenhalen. Tevens kunnen we kiezen of we deelnemen aan de uitdagende tour van 40 km of zeer uitdagende tour van 80 km per dag. Meer informatie volgt!

Tijdens de voorbereidingen en tijdens de reis zal ik een blog bijhouden. Voorbereidingen? Jazeker, want zonder fietservaring is het wel handig om te trainen om zadelpijn te voorkomen. Een grote mond doet pijn – aan je kont in dit geval!

Meer informatie over de sponsormogelijkheden volgt.

Ga terug naar de startpagina over Zambia

Categories: Zambia

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *