06-10199031    nienke@nienkekok.nl

Fietsles 1: een hybride fiets heeft géén trapondersteuning

Published by Nienke on

Daar sta je dan, bij Slotboom Tweewielers in Hengelo Gld, om de door hun gesponsorde hybride fiets op te halen. “En waar zit dan nu precies het elektrische gedeelte”? Euuhh.. hybride betekent dat het model van de fiets tussen een mountainbike en een wielrenfiets in zit, het heeft niets met trapondersteuning te maken. Je zult toch echt helemaal zelf moeten trappen. “oh…”

Voorbereidingen

We zijn ons al zeker aan het voorbereiden op de fietstour met Orange Babies in Zambia dit najaar. Van Slotboom Tweewielers hebben wij beiden een fiets mogen uitzoeken waarop we mogen gaan trainen én hebben we beiden een fietstenue (ja, met zeempje) gekregen. Bedankt daarvoor! Zelf probeer ik bij Aerofitt regelmatig deel te nemen aan spinning/RPM lessen om in ieder geval de zadelpijn te trainen. Rudi is wat actiever in buiten fietsen dan ik. Want die wind pfffff… En als je 15 kilometer van huis af bent en je écht niet meer kunt, dan is dat niet heel handig.

Wat staat ons te wachten

In Amsterdam hebben wij een informatie avond bezocht van Orange Babies over deze tour. Ik citeer de presentatie van Orange Babies: “wij organiseren deze tours elk jaar afwisselend in Zuid- Afrika, Namibië en in Zambia. Zambia heeft mijn voorkeur omdat van deze drie landen, dit het meest échte, pure, Afrika (back to basis) is.”

Reactie Nienke: vet, vet, vet! Stuiter de stuiter van energie.
Reactie Rudi: ……………

Verder hoorden we verhalen van oud-deelnemers van deze fietstour. Verhalen over 2 dagen geen water hebben, elektriciteit uitgevallen, kamperen tussen de wilde dieren. Fietsen over heuvels. In de hitte. Maar ook wat voor fantastische ervaring dit is. Niet alleen sportief, maar ook heel indrukwekkend en emotionele impact: we zullen diverse projecten van Orange Babies bezoeken. En we hebben hier en daar wat tijd om wat van het land te zien.

Sponsorgeld ophalen

Ons doel is om € 10.500 sponsorgeld op te halen*. Wij zijn aan het kijken of wij in juni een spinning marathon kunnen gaan organiseren en in het najaar een fietsclinic (buiten) met een bekende wielrenner. Om hieraan deel te nemen vragen wij een bijdrage voor in het sponsor-potje. Als hier meer over bekend is dan laten we dat weten. ‘Gewoon’ doneren zonder deel te nemen aan één van deze events kan ook via deze link.

* Onze reis- en verblijfkosten betalen we natuurlijk zelf.

Ga terug naar de startpagina over Zambia

Foto’s

Categories: Zambia

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *