06-10199031    nienke@nienkekok.nl

Mijn reis naar vrijheid

Published by Nienke on

Vijf dagen in de week, van 08.00 tot 17.00 uur werken onder een systeemplafond met tl verlichting. Uitkijken naar het weekend van twee dagen. Een weekend waarin ook nog eens van alles MOET. Nog even volhouden tot ein-de-lijk de drie weken zomervakantie aanbreekt. Om daarna weer, met uitzondering van de kerst, hetzelfde ritme aan te houden tot de zomervakantie van volgend jaar. En dat dik 40 jaar lang. En met de nodige stress en het gevoel hebben van ‘moeten’.

Worden we hier écht gelukkig van? Waarom doen we dat met z’n allen? Kan dat niet anders? Ik heb het nooit begrepen en ga graag op onderzoek uit.

Vragen die ik mijzelf al een aantal jaar stel. En waarvan het antwoord voor mijzelf niet zo eenvoudig te beantwoorden is, heb ik gemerkt. Want wat wíl ik nu eigenlijk? Wat is mijn ‘probleem’ met de manier waarop ik leef? Is het van mijzelf, of is het de maatschappij waarin we leven? Ben ik de enige of zijn er meer mensen die niet persé gelukkig worden van deze ratrace. 

Ballen in de lucht houden

Ben ik de enige die vindt dat we allemaal ballen in de lucht moeten houden: je werk, thuis, de was, boodschappen, sporten, gezond eten, contacten onderhouden met familie en vrienden, verplichtingen, de tuin die er ‘voor de buurt’ mooi uit moet zien, op de klok leven, steeds meer willen en als laatste: altijd bereikbaar moeten zijn.

Vrijheid

Heel wat coaching sessies, een aantal dikke boeken en heel veel gesprekken met vrienden, familie en collega’s later ben ik er in ieder geval al achter wat voor mij heel erg belangrijk is:

Vrijheid.

  • Financiële vrijheid
  • Vrijheid in werk
  • Relaties en mijzelf

Hoe bereik ik vrijheid op al deze gebieden?

Mijn persoonlijke reis

Antwoorden vinden op deze vragen wordt een hele reis. Een persoonlijke reis. Maar ook een reis waarvan ik zeker weet dat niet alleen ik die maak, maar ook meerderen met mij. Zéker de generaties onder mij. En dan vast niet op ieder gebied, maar er zullen zeker overeenkomsten zijn.

Ik schrijf gedurende deze reis graag over wat ik tegenkom. Vanaf nu ga ik het anders doen. Hoe? Dat weet ik nog niet. Ultieme droom? Dat weet ik ook nog niet. Nog een keer gaan bungeejumpen zoals op de foto die gemaakt is in 2012 in Zambia? Dit eerste artikel is geschreven onder een systeemplafond met tl-balken. Er is dus nog flink werk aan de winkel 😊.

Wil jij mij helpen?

Wil je me helpen met het varen van mijn nieuwe koers? Ben je (sociaal) ondernemer en vind je het lastig om online zichtbaar te zijn? Kan ik je helpen met het schrijven van jouw (ondernemers)verhaal? Of heb je behoefte aan een workshop om daarna zelf aan je marketing te werken? Neem gerust contact met mij op! Ik ontmoet graag nieuwe mensen, luister graag naar (ondernemers)verhalen en drink graag samen een bak koffie in mijn kantoor in het Hanzepand in Doetinchem.

Over Nienke

Passie voor schrijven. Voor verhalen. Interessante mensen ontmoeten. Op mijn blog deel ik mijn reis naar vrijheid op gebied van financiën, werk, relaties en eigen (denk)patronen.

Als marketing- en communicatieadviseur help ik ondernemers met hun marketing. Vanuit het hart. Op een manier dat bij ze past.

Categories: Blog