06-10199031    nienke@nienkekok.nl

Van 150 post-its naar een concreet plan op 1 A4

Published by Nienke on

“Nienke, wij blijven hannesen met onze boodschap, om die zodanig te brengen dat die ook landt. Steeds weer blijkt het lastig voor ons om deze nieuwe boodschap goed over te brengen. Wil jij ons helpen?”

Structuur en overzicht
Toen ik deze vraag in mijn mailbox kreeg werd ik al helemaal gelukkig. Mijn passie ligt namelijk bij het creëren van structuur en overzicht. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je eerst goed moet nadenken wat je wilt bereiken voordat je kunt beginnen met het verspreiden van de boodschap. Wie is je doelgroep, welke pijn hebben ze en hoe kun jij dat oplossen? En welke boodschap is pakkend voor deze doelgroep?

Heldere boodschap
Zoals in de mail naar mij al bleek, had dit team moeite met het concreet maken van hun plan. Tijdens een strategische sessie heb ik ze geholpen om hun boodschap naar potentiële nieuwe klanten helder te krijgen. Vaak zie je dat er te veel (overbodige) informatie vertellen waardoor ze de kern van het verhaal missen. Met stapels gekleurde post-its en goede, op hen gerichte vragen voegde ik me bij de vergadering.

Van 150 post-its naar een plan op 1 A4
Binnen 2,5 uur zijn we van ideeën en woorden op 150 post-its naar een concreet en duidelijk plan op 1 A4-tje gegaan. Geen lange teksten maar in steekwoorden. Wat zijn de korte- en lange termijn doelstellingen? Hoe ziet de doelgroep er uit? Wat is de boodschap? Welke problemen heeft onze potentiële klant en hoe kunnen wij die oplossen? Na één strategische sessie is deze klant een heel eind op weg geholpen en heeft op iedere vraag een duidelijk antwoord gekregen.

Guus Koenders, directeur Sqlife
“Een nieuw product ontwikkelen en een product in de markt zetten is een totaal andere tak van sport. In een inspirerende strategische marketing sessie heeft Nienke ons team meegenomen om vanuit het perspectief van de klant ons nieuwe product goed te laten aansluiten. Behalve dat het zeer verhelderend en leerzaam was, was het ook heel relaxed en goed voor de teambinding. Wij bevelen Nienke zeker aan bij onze relaties.”

 

Sqlife Concepts

Categories: Projecten

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *