06-10199031    nienke@nienkekok.nl

Zambia

“Ach meld je toch aan voor de loting, hoe groot is nou de kans dat je het wordt… En stel dát jij het wordt, dan ga ik met je mee!”

En inderdaad. De kans was groter dan verwacht! In november 2019 reizen Rudi en ik af naar Zambia met Orange Babies om daar (per mountainbike) hun projecten te bezoeken. Orange Babies ambieert een wereld waarin geen kinderen met hiv worden geboren.

In 2012 heb ik met Ilse al eens de landen Malawi en Zambia bezocht. We hebben gezien hoe belangrijk scholing is in deze landen. Geld doneren is nodig en goed, maar alleen doneren heeft naar mijn mening niet veel zin. Het is belangrijk om ook projecten te begeleiden en de lokale bevolking te leren hoe zij lange termijn projecten aan moeten gaan.

Via deze pagina op mijn website houd ik een blog bij. Niet alleen gedurende de reis, maar ook tijdens de voorbereidingen – zonder fietservaring moet er natuurlijk wel getraind worden!

Tijdens deze 10-daagse mountainbike tour fietsen we door de prachtige natuur van Zambia. We zien de indrukwekkende wildlife rondom Livingstone en aanschouwen met eigen ogen wat voor impact Orange Babies maakt in het leven van de moeders en kinderen in de projecten.

We bezoeken bijvoorbeeld één van de weeshuizen van Orange Babies, scholen en een hiv test campagne in Ng’ombe. Ook steken we onze handen uit de mouwen om te helpen bij één van de projecten.

Ik heb enorm veel zin om mijn passie voor reizen eens op een andere manier aan te pakken én te combineren met een sportieve uitdaging!

Wil je doneren? Graag, heel erg fijn! Dat kan door hier te klikken.